Vinther-Kobbel

Menu

VelkommenSelvom Belle ikke er nogen hvalp mere, er hun meget legesyg og "all over the place". Hun ELSKER vand og at se TV, som også kan ses på mange af billederne :o) Hun er mest interesseret i dyreprogrammer eller programmer hvor der engang imellem dukker et dyr op, men hun er også set sidde og se krimier. :o) Hun er vild med den tyske krimi-serie "Rex" hvis hovedrolle er en schæferhund med samme navn som serien, og når det kommer så går hun helt amok. :D Ellers er listen over Belles yndlingsserier lang, blandt andet er hun vild med "Dyrepolitiet" og "Dogs 101" på Animal Planet og "101 Dalmatinere" (dem alle sammen). Hun kan derimod ikke lide hvis der dukker elefanter eller køer op på skærmen, så bliver hun sur og knurrer! Det er helt tydeligt, at hun kan kende forskel på billederne. :o)
Hun er meget madglad, og jeg tror ærlig talt hun kunne drikke til hun faldt om. Efter hendes første løbetid holdt hun aldrig op med at bløde, og endte derfor i en nød-sterilisation, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt. Det havde lidt komplikationer i form af, at hun ikke kunne lade være med at tisse, når vi kom hjem og sådan noget. :( Det blev dog afhjulpet med nogle piller.
Hun er meget smuk efter min mening, men efter border-standarden er hun for høj, og hun har ikke nok "odder-ansigt", som racen skal have. Men jeg synes hun er rigtig smuk som hun er. :)


Vi måtte desværre give vores dejlige Belle til min mormor og morfar, eftersom hun simpelthen ikke kunne med andre hunde, og det duer ikke når man har en stor flok... Hun trives bedre hos min mormor og morfar, hvor hun får lange gåture hver dag, og hun får lov at bade og løbe når hun vil. Jeg ser hende jævnligt, men savner hende alligevel rigtig meget...<'3

Kommandoer:

Vil du vide mere om Belle, eller se flere billeder? Tryk på billedet, og kom til hendes profil på Hundegalleri.

Læs videre, for mere info om Border Terrieren'en.
Stammer tilbage fra 1800tallet i det det fattige grænseland mellem Skotland og England(Navnet borderterrier stammer derfra - Border=grænse.) De blev brugt til at fange rotter, ræve og grævlinge. I dag er den både jagt- og familie-hund. Borderterrieren er meget aktiv, og aktivering. Border terrieren er god til Agility, og de reagerer godt på lydighedstræning.
Den er omkring 25cm høj. Hannerne vejer mellem 6 og 7kg, hvor tæverne vejer mellem 5 og 6,5. Men min egen vejer omkring 7kg, så det varrierer lidt.
Pelsen er grov og tæt, og den har en tætliggende underuld. Den kræver trimning tre-fire gange om året, men den er nem at trimme. Til dagligt fælder den desværre en del, men det kan undgås i en hvis grad med børstning. De findes i fire farver, Rød, hvede, gizzle/tan eller blue/tan. De har tendens til at jage vildt, hvis de går frit i skoven, og de er kendt for et livligt temperament, og de er meget modige. Den er meget loyal, og følger gerne sin ejer overalt. Med Borderen skal man være en flokfører og konsekvent, men man må ikke være hård og grov overfor den. Det er en hund med værdighed. De er kendt for at kunne "bære nag." En border er også meget hårdfør, og hvis den endelig siger til når noget gør ondt, skal det tages alvorligt. De er utroligt glade for børn. Man må aldrig glemme, at Borderen er en jagthund.
Husk, at individer kan variere fra racestandarden.
Du kan læse mere om Border Terrieren her.